Triste España, de Juan del Encina

Format Vídeo

El Consort Pere Serra interpreta durant l’assaig de 7 d’octubre del 2017 la peça “Triste España” de Juan del Encina (Encina de San Silvestre, Salamanca 1468 – Lleó 1529).

Triste España sin ventura,
todos te deben llorar,
despoblada de alegría
para nunca en ti tornar.

Benedictus qui venit, d’Alonso Lobo

Format Vídeo

El Consort Pere Serra interpreta durant l’assaig de 7 d’octubre del 2017 Benedictus qui venit, d’Alonso Lobo (Osuna, cap a 1555 – Sevilla, 5 d’abril de 1617).

Alonso Lobo, 400 anys

En aquest inici de curs el Consort Pere Serra està treballant algunes peces del gran compositor andalús Alonso Lobo en motiu dels 400 anys de la mort. Un compositor que si no el coneixeu ja esteu fent tard!

Alonso Lobo (Osuna, cap a 1555 – Sevilla5 d’abril de 1617) va ser un compositor andalús de música renaixentista, fill d’Alonso Lobo i de Jerónima de Borja. Encara que no tan famós com Tomás Luis de Victoria, va ser tingut en gran consideració i Victoria mateix el considerava el seu igual. La música de Lobo combina la suau tècnica del contrapunt de Palestrina amb la trista intensitat de Victoria. Alguna de la seva música també usa tècniques policorals, que eren comunes a Itàlia cap a 1600, encara que Lobo mai no va usar més de dos cors (la música coral contemporània de l’escola de Venècia n’usava sovint molts més – Gabrieli sovint escrivia per a tants cors com hi cabessin a les espaioses esglésies de Venècia).

(extret de Viquipèdia)